II maailmasõja aegseid lõhkekehi hoidnud mees mõisteti tingimisi vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohus mõistis täna kokkuleppemenetluse korras süüdi ja määras tingimisi vanglakaristuse kolmeaastase katseajaga 39-aastasele Oleg Pavlovile II maailmasõja aegsete lõhkekehade, detoneernööri ja elektridetonaatori varjamise eest.

Pavlovit süüdistati selles, et ta lõhkematerjali käitlemise luba omamata, leidis 2007. aasta sügisel Vaivara valla metsas II maailmasõja päritolu lõhkekehi, mis sisaldasid kasutuskõlblikku brisant- ja paisklõhkeainet koguses kokku 3134 grammi, ning peitis lõhkekehad samasse kohta ümber ja hoidis neid seal kuni aprillini 2008, vahendas Viru maakohtu pressiesindaja.

2007. aasta sügisel leidis ta Vaivara valla metsas ninh peitis samasse kohta ümber ja hoidis seal kuni aprillini 2008 kasutuskõlblikku detoneernööri lõiku pikkusega 1450 mm.

Viibides 2008. aasta märtsis endise Narva turu territooriumil omandas ta ja hoidis Narvas Joala tänava maja hoovis kasutuskõlblikku elektridetonaatorit, mis võeti talt ära läbiotsimise käigus aprillis 2008.

Maakohtu otsusega tunnistati Pavlov süüdi lõhkeaine ebaseaduslikus soetamises ja valdamises suures koguses ning lõhkeseadeldise oluliste osade ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises ja mõisteti talle liitkaristuseks 2 aastat 6 kuud vangistust.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikult ärakandmisele kuulub 2 aastat 5 kuud ja 27 päeva vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Pavlov ei pane kolmeaastasel katseajal toime uut kuritegu ja täidab talle pandud kontrollnõudeid.

Pavlovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 17 035 krooni ja 40 senti. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles