Venemaa koondis jäi EMi eel ilma NBA kogemusega mängumehest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Šved (paremal) New York Knicksi särgis.
Aleksei Šved (paremal) New York Knicksi särgis. Foto: SCANPIX

Venemaa korvpallikoondise peatreener Jevgeni Pašutin kinnitas uudisteagentuurile TASS, et Venemaa rahvusmeeskond peab EMil mängima ilma Aleksei Švedita.

26-aastane Šved ei saa septembris toimuval EMil kaasa teha seetõttu, et taastub alles seljavigastusest. Aastaid USA korvpalliliigas NBA mänginud Šved asub uuest hooajast mängima taas kodumaal, mängujuhi uueks koduklubiks on Moskva Himki. NBAs kuulus Šved nii Minnesota Timberwolvesi, Philadelphia 76ersi, Houston Rocketsi kui New York Knicksi ridadesse.

Venemaa koondise saatus EMil on samas endiselt lahtine, kuna FIBA otsuse järgi ei tohi endiselt Venemaa rahvusmeeskonnad rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Selgus koondise saatuse osas peaks saabuma sel nädalavahetusel, kui Venemaa koondise küsimus võetakse arutlusele FIBA kongressil. EM algab 5. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles