Välismaal tööd lubanud kelmid petsid inimestelt raha välja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kelmid petsid Pärnumaal Sauga vallas Nurme külas peatuvatelt välismaalastelt välja raha, olles neile eelnevalt lubanud tööd välismaal.

Prokuratuuri pressiesindaja teatel langesid Kaks Poolast ja üks Ukrainast pärit noort inimest 3. ja 4. augustil Pärnumaal peatumise ajal kelmuse ohvriks. «Nad olid leidnud ühest Poola internetiportaalist töövahenduskuulutuse hooajaliseks marjakorjamiseks Soomes. Teekonnal korraldati tööotsijatele Pärnumaal vahepeatus ööbimiseks, kus nad andsid vahendajatena esinenud kahele meesterahvale sularaha edasiste sõidu- ja ööbimiskulude katteks,» vahendas pressiesindaja toimunut.

Järgmisel päeval vahendajad aga välja ei ilmunud ja tööotsijad pöördusid politsei poole. Tööotsijate rahaline kahju kokku on 1010 eurot.

Kõigi asjaolude ja juhtumiga seotud isikute väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi järgi.

Lääne ringkonnaprokurör Gardi Anderson tuletab meelde, et kahjuks tegutseb internetis pettureid, mistõttu tuleb olla pakutava suhtes ettevaatlik, eriti aga vältida kõikvõimalikke ettemakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles