Ecometi akude ümbertöötlustehas Slantsõs käivitub järgmisel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehasehoone Slantsõs.
Tehasehoone Slantsõs. Foto: ecorusmetal.com

Ecomet Invest ASil valmis selle aasta alguses Venemaal Slantsõs akude ümbertöötlustehas, mis peaks täiel võimsusel tööle hakkama 2016. aasta alguses.

«Tootmine juba käib, kuid me oleme veel stardifaasis, kus timmime, et akudest saadav plii kogus oleks võimalikult suur, lisaks on tööd veel dokumentatsiooniga ja litsentside hankimisega,» ütles Ecomet Invest juhatuse esimees Avo Kaasik BNSile.

Kaasiku sõnul kasutavad nad praegu tehase tootmisvõimekust 40-60 protsendi ulatuses.

«Veebruaris tootsime 1800 tonni pliid. Sügisel tahame stabiilselt kätte saada 2000 tonni,» lisas Kaasik.

Kaasik on rahul, et plii hinnad on jätkuvalt kõrged. «Akusid toodetakse maailmas sama palju või isegi rohkem kui varem. Uute autode müük on küll kukkunud, aga akusid vahetatakse jätkuvalt,» ütles ta.

Laienemisplaane ettevõttel praegu ei ole. Selle asemel proovitakse tehas võimalikult kiiresti täisvõimsusel tööle saada. «Seal edasi siis vaatame, mida plii ja Venemaa turg teeb,» märkis Kaasik.

Ecomet Investi 2014. aasta majandusaasta aruandest selgub, et ettevõte teenis kümme miljonit eurot kahjumit. Kaasik ütles, et seda põhjustas laenude ümberhindamine ja rubla järsk langus.

Ecomet Invest prognoosib kahjumit ka 2015. aastal, kuna tehas töötab poole võimsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles