Politseikomissar: ainult karistamisega roolijoodikute hoiakuid ei muuda

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vanemkomissar Riho Tänak.
Politsei vanemkomissar Riho Tänak. Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti vanemkomissari Riho Tänaku sõnul ei ole võimalik ainult karistamisega purjuspäi autorooli istuvate inimeste hoiakuid muuta ning tulemuste saavutamiseks peab saatma sellised inimesed koolitusele.

«Statistika järgi tabab politsei autoroolist aastas ligi 8000 joobes juhti ning karistustega saaks muuta võib-olla ainult veerandit sellistest inimestest. Ilmselgelt peaks karistusele järgnema inimese ümberkoolitamine, selgitamine, et tema käitumine ei ole ühiskonnas aktsepteeritav. Niikaua kui me tolereerime sellist niinimetatud kangelaslikkust, siis meie hoiakud ei muutu,» rääkis Tänak intervjuus Kuku raadiole.

Tänaku sõnul paneb teda hämmastama seltskond, kes kiidab takka purjuspäi sõitma minevale sõbrale ja ei mõtle sellele, et võib-olla peavad nad minema järgmisel päeval puu juurde küünlaid viima.

«Inimesed mõtlevad, et nendega selliseid asju ei juhtu. Levinud on hoiak, et sellised asjad juhtuvad kuskil kaugel, aga mitte minuga,» nentis Tänak.

Vanemkomissar on veendunud, et inimesi on võimalik koolitustega positiivses suunas mõjutada. Ta meenutas, et politsei viib juba rohkem kui aasta Lõuna-Eestis läbi projekti, mille raames saavad tabatud joobes juhid läbida tasuta koolituse. Tänaku sõnul on see projekt andnud häid tulemusi ja koolituse läbinud inimeste tagasipöördumine oma endiste eluviiside juurde on väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles