Kultuuriürituste pileti hinnad on tõusuteel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piletilevi aasta esimese seitsme kuu statistika näitab, et keskmine nende keskkonna kaudu müüdud kultuuriürituse pileti hind on aastataguse ajaga võrreldes kasvanud 13 protsenti. Hoolimata tavapärasest jahedamast ilmast on kolm protsent suurenenud ka müüdud piletite arv.

Piletilevi juhataja Jaanus Beilmanni sõnul on kultuuriürituste hinnad tõusnud rohkem kui kasvanud keskmine kuupalk. «Tundub, et sel aastal on inimesed valmis kultuuri- ja meelelahutusüritustele rohkem kulutama. Lisandunud on ka uusi, eelmise aastaga võrreldes kallima piletihinnaga üritusi nagu näiteks Weekend Festival Baltic,» rääkis ta.

Samas ei ole Beilmanni sõnul kõrgemad piletihinnad kultuurisõpru peletanud ja piletimüük on isegi kasvanud. «Kokku on Piletilevi kaudu tänavu müüdud 601 073 piletit, mis on kolm protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Konkurents kultuuri- ja meelelahutusürituste maastikul on tihenenud. Kui eelmisel aastal oli näiteks juunis ja juulis sündmusi kokku 1858, siis tänavu juba 2097,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles