Leedu keeldub Krimmi passiga Vene kodanikule viisat andmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Leedu keeldus andmast viisat Vene kodanikule, kelle passis oli sünnikohaks märgitud Krimmi Vabariik, Venemaa, ütles Leedu välisministeerium täna.

Ministeerium avaldas kolmapäeval Twitteris foto venelase passist, kus sünnikohana oli kirjas «Krimmi Vabariik/Venemaa».

Pass oli välja antud 2013. aasta detsembris, enne Krimmi annekteerimist. Kodaniku sünniaasta on 1992. Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi eelmise aasta märtsis.

Viisat keeldus väljastamast Leedu konsulaat Kaliningradis, täpsustas ministeeriumi pressiesindaja Kęstutis Vaškelevičius.

«Meie konsulaadi poole pöördus Vene kodanik, paludes transiiti hõlbustavat dokumenti,» ütles ta, lisades, et konsulaat keeldus seda välja andmast ja teavitas eile ka taotlejat.

«EL-i seaduste järgi on transiiti hõlbustav dokument võrdsustatud Schengeni viisaga, ja viisakoodeks annab legaalse põhjuse keelduda Schengeni viisat väljastamast, kui esitatud dokumendi või selle sisu korrektsus tekitab õigustatud kahtlusi,» ütles Vaškelevičius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles