Fotod ja video: hirmkallis Lasnamäe mänguväljak sai lõpuks avatud

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel avati suurejooneliselt 360 000 eurot maksma läinud mänguväljak. Avamine tõi mänguväljakule rahvast nagu murdu ja oma esimese «avaliku esinemise» tegi ka Edgar Savisaar.

Lasnamäel aadressil Paasiku tn 3 asuvale haljasalale rajati 360 000 eurot maksma läinud mänguväljak, mille avamist olid tulnud vaatama sajad inimesed. Oma esimese avaliku esinemise tegi ka Edgar Savisaar. Tõsi, seekord pidi meeriks kehastuma linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe, kes luges Edgar Savisaare läkituse rahvale paberilt ette.

Avamisel oli palju lapsi ümbruskaudsetest lasteaedadest, kellele jagati rohelisi Tallinna logoga õhupalle. Linti käisid lõikamas ja kõnesid pidasid abilinnapea Arvo Sarapuu, linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe, Riigikogu liige Olga Ivanova ning lähedal asuva maja ühistu esindaja, kes kiitis mänguväljaku eest Savisaart taevani.

Lasnamäele Katleri ja Paasiku tänava vahelisele haljasalale ehitatud pereväljak valmis juba mõnda aga tagasi, ent avati linnaisade poolt alles täna. «See on kauaoodatud peremänguväljak, mis teeb rõõmsaks nii Katleri lasterohke asumi kui ka läheduses olevate asumite elanikke. Katleri asumi keskel asunud väike mänguväljak ei vastanud enam erinevate sihtgruppide vajadustele, sest pakkus lastele vaid piiratud võimalustega mänguelemente. Nüüdseks on olukord täiesti muutunud ning nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad nautida uut peremänguväljakut,» ütles Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe.

Väljakul on loodud võimalused vabaaja veetmiseks tervele perele, kusjuures väikelaste ala on piiratud piirdeaiaga. Nende kõrval asuvad treeningseadmed on varustatud virtuaalse treeneriga – QR-koodide baasil -, kus nutitelefoni abil on võimalik saada videojuhiseid treeningu õigeks läbiviimiseks

Peremänguväljaku projekteeris Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik ning selle ehitasid osaühing TAVT ja Inseneriteenused OÜ. Väljaku rajamine maksis ligikaudu 357 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles