Andrus Karnau: haldusreformist ja turismimaksust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Postimees.ee

Haldusreformi kõige suurem häda on idee puudumine. Või õigupoolest see, et omavalitsusi tahetakse liita vaid elanike arvu järgi. Kõik muu on teisejärguline, peaasi, et peade ehk hingede hulk omavalitsuses vastaks miinimumile. Võib-olla saared saavad erandi, aga kõik teised peavad liituma nii, et poleks vähem hingi kui ministeeriumis arvatud. Praegusel juhul siis rahandusministeeriumis, kuhu haldusreformi tegemine siseministeeriumist ümber kolib.

Niiviisi hingi ja inimesi ühest aiast teise ajades tekib teadagi palju segadust, sest keegi ei taha ühest aiast teise aetav olla. Tartu aselinnapea Kajar Lemberi kirjatükk kolmapäevases Postimehes näitab ilmekalt aetavate tõrgest hingeelu. Ning siis muidugi ka veel valitsusliidu põdur tervis. Seni pole lihtsalt kombeks olnud, et valitsusliidu üks osapool hakkab juba n-ö koalitsioonileppe tasandil kokkulepitud asju avalikult ründama. Nüüd on see juhtunud. See pole muidugi esimene kord, kui sotsid seda teevad. Lihtsalt sotside esimehe Jevgeni Ossinovski valitsusleppe remondipakett oli nii üldsõnaline, et kõik said aru, et see oli pigem sotside valijate rahustamiseks-meelitamiseks mõeldud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles