Nurgalijev: mässulised parlamendihoonesse ei pääsenud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OMONi võitlejad parlamendihoones juures Groznõis.
OMONi võitlejad parlamendihoones juures Groznõis. Foto: SCANPIX

Venemaa siseminister Rašid Nurgalijev rääkis täna Tšetšeeni siseministeeriumis aset leidnud eriistungil, et võitlejatel ei õnnestunud parlamendihoonesse pääseda.

«Täna kell 8.45 püüdsid parlamendihoonesse tungida mässulised. See ebaõnnestus nagu alati. Nende teele astusid ette korrakaitsejõudude esindajad,» rääkis minister RIA Novosti vahendusel.

Nurgalijevi sõnul aitasid ründajaid kahjutuks teha miilitsa eriüksuslased ja OMONi võitlejad. «Kahjuks ei pääsenud me kaotusteta: hukkus kaks miilitsatöötajat ja üks tsiviilisik, lisaks viibivad kolm haiglas,» lisas ta.

Täna hommikul sõitsid valitsuskompleksi hoonete territooriumile autod tööle kiirustanud parlamendisaadikutega. Lisaks neile sisenes alale sõiduauto terroristidega. Üks meestest lasi end õhku. Ülejäänud kaks hakkasid liikuma parlamendihoone suunas ja samas tekkis tulevahetus turvameestega.

President Ramzan Kadõrovi sõnul sai intsidendis surma kokku kuus inimest: kolm ründajat, kaks miilitsatöötajat ja parlamendi ametnik.

Uurijate väitel sai viga 17 inimest, nende seas kuus miilitsatöötajat ja 11 parlamendi ametnikku. Vigastatute seas on parlamendi kantseleiülem Iskam Baihakov.

Prokuratuuri uurimiskomitee viimaste andmete järgi oli mässulisi kolm. Neist üks õhkis end vahetult parlamendihoone juures. «Ülejäänud kaks tungisid majja ja barrikadeerisid esimese korruse. Erioperatsiooni käigus lasid nad ennast õhku,» rääkis uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin Interfaxile.

Praeguse seisuga omab prokuratuur teavet kolmest hukkunust – kahest miilitsatöötajast ja ühest tsiviilisikust, lisas Markin.

Varem oli ebaselge, kas ründajaid oli kolm või neli.

Korrakaitsejõudude allikas Moskvas rääkis, et hoones viibisid ka Sverdlovski oblasti parlamendi esindajad, kuid nemad viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles