Sotsid esitasid Viljandi abilinnapeale umbusaldusavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaevalt sai eilne Viljandi volikogu erakorraline istung alata, kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Juhan-Mart Salumäe väljendas sotside nimel soovi avaldada abilinnapea Ardo Agasillale umbusaldust.

Ta märkis veel, et kui Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv abilinnapea suudab arupärimisel anda ammendavaid vastuseid, siis edasi sellega ei minda. Avaldusele oli alla kirjutanud üheksa saadikut.

Pärast seda tuli opositsioonileerist ridamisi küsimusi, mis enamjaolt uurisid Agasilla tegevust seoses pikale veninud ja direktori lahkumisega lõppenud Jakobsoni kooli konfliktiga. Haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea oli sunnitud aru andma ka Viljandi Kaare kooli ja Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi juhtimise teemal, sest neil koolidel pole olnud pikalt direktorit, määratud on vaid kohusetäitjad.

Lisaks jäi pärast Ardo Agasilla kuulamist ebaselgeks, kas umbusaldamisega jätkatakse või mitte. «See, kas umbusaldusavaldus ka hääletusele jõuab, on järgmiste nädalate küsimus,» ütles Juhan-Mart Salumäe volikogu ees. Küll aga kommenteeris sotside ridadesse kuuluv Randel Länts abilinnapea vastuseid, öeldes, et nii palju jama ja häma pole tema ammu kuulnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles