Ryanair lõpetab kõik lennud Soomest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk
Ryanairi lennuk Foto: SCANPIX

Iiri odavlennufirma Ryanair lõpetab sel talvel Soome lendamise, teavitas Soome rahvusringhääling YLE.

Ryanair kinnitas YLE-le, et sulgeb oktoobri lõpus ka Lappeenranta-Bergamo lennuühenduse. Selle ühenduse saatus oli seni veel lahtine; aprillis kinnitas firma, et muud ühendused Lappeenrantast ja Tamperest suletakse sügisel.

Sel suvel on Ryanairil Soomest käigus seitse liini. Lisaks Milano lähedal asuvasse Bergamosse lendamisele teenindatakse veel kuut liini sihtkohtadega Saksamaal, Ungaris, Hispaanias ja Suurbritannias.

Aprillis põhjendas Ryanair Soome lendude lõpetamist lennukipuudusega, mida suurendab sügisel Berliinis firma uue sõlmpunkti ehk hub'i avamine. Soome vahet sõitvad lennukid kolivad müügi- ja turundusjuhi Elina Hakkaraineni sõnul üle Kopenhaagenist ja Berliinist lähtuvatele liinidele.

Järgmisel aastal soetab Ryanair 40 uut lennukit, millest osa saadetakse Põhjamaade liinidele. Järgmise suve lennugraafik on alles koostamisel, see avaldatakse Hakkaraineni sõnul sel sügisel. Siis ka selgub, kas Soome lennud taastuvad.

Lappeenranta ja Bergamo vahel kaks korda nädalas lendava lennuki täituvus on YLE teatel suur. Ajalehele Taloussanomat ütles Hakkarainen, et liini sulgemise põhjus pole Vene turistide arvu vähenemine.

Lõuna-Karjala maakonna maavanem Matti Viialainen märkis YLE-le, et marsruudile reisijaid jätkus ning 40 000 turisti kaotamine aastas annab piirkonnas tunda. Viialaineni arvates on põhjus osalt lennujaama segases omandisuhtes – Lappeenranta lennujaama üleandmine haldusfirmalt Finavia munitsipaalomandusse venib ning seetõttu on ka lennujaamal raske pidada partneritega läbirääkimisi tuleviku ja tariifide asjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles