Eesti parim olnud Vaga: tiimi liider ma polnud, seega üheksas koht on väga hea

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Enn Vaga.
Kristo Enn Vaga. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Tartus jätkuvatel jalgratta maanteesõidu Euroopa meistrivõistlustel jõudis meesjuunioride grupisõidus Kristo Enn Vaga Eesti parimana esikümnesse, lõpetades üheksandana. «Olen väga rahul,» kõlas 18-aastase Vaga esimene kommentaar pärast finišit. Tegelikult polnud ta üldsegi Eesti koondise liider ja läks rajale ülesandega pigem sõidu alguses aktiivne olla ja teisi kaitsta.

«Endal kindlat eesmärki enne sõitu polnudki, tahtsime lihtsalt, et keegi eestlastest oleks esikolmikus. Kahjuks seda ei saanud, aga juunioride sõidud on alati kaootilised ja kõike võib juhtuda. Lõpus saime pundiga minema ja meil oli tegelt veel kiire jalaga poisse grupis, aga seekord läks nii. Tiimi liidrid olid (Karl-Patrick) Lauk ja (Siim) Kiskonen, mina pidin rohkem jälgima, et keegi eest ära ei läheks. Selles suhtes on üheksas koht hea,» sõnas Vaga.

Praegu rajal oleva Eesti U23 koondise trumbiks peetakse head tiimitööd ja Tartu tänavaraja head tundmist. Juunioride koondisel oli sellel rajal kogemusi vähe, aga Vaga hinnangul olid Tartu tänavad Eesti juunioridele sobivad.

«Selle rajal me pole ise võidu sõitnud. Aga mais tegin Tour of Estonia ajal kinnisel rajal korraliku treeningu - õppisin rada tundma ja mulle see meeldis. Kaks head tõusu ja üsna tehniline. Mulle sellised väiksed tõusud meeldivadki,» selgitas Vaga.

Järgmisel hooajal soovib ta siirduda välismaale amatööride sekka, eelistatult Prantsusmaale, kust on tuule tiibadesse saanud enamik eestlasi. «Indu on mul kõrgele pürgimiseks niigi palju, aga üheksas koht annab kindlasti midagi juurde. Mujale minekuks tuleb see koht kasuks,» lisas Vaga.

Grupisõidu võitis poolakas Alan Banaszek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles