Siim Plangi ja Marek Sarapuu võitsid Leedus 300 järve ralli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Plangi.
Siim Plangi. Foto: Jaanus Ree

Nädalavahetusel sõideti Leedus selle aasta Leedu autoralli meistrivõistluste ja Läti autoralli meistrivõistuste viies etapp, 300 järve ralli. Igal aastal on seal stardis ka eestlasi ja sellel korral toodi koju ralli võit, kui parimatena finisheerisid Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X).

Plangi ja Sarapuu jaoks jätkub tänavune hooaeg edukalt. Leedus sõidetud rallil lõpetasid Võrumaa mehed esimese päeva 19,2 sekundilise eduga lätlaste Jānis Vorobjovs-Andris Mālnieks (Mitsubishi Lancer EVO X) ees.

Kui esimesel päeval sõideti neli kiiruskatset, siis laupäeval oli kavas poole rohkem katseid. Plangi ja Sarapuu suutsid oma edu konkurentide ees hoida ja nad lõpetasid ralli 18 sekundilise eduga Leedu meeskonna Vaidotas Žala - Žygimantas Augustas Žala (Mitsubishi Lancer Evo) ees. Kolmas koht kuulus Läti meeskonnale Jānis Vorobjovs - Andris Mālnieks (+35,4).

Plangi ja Sarapuu jätkavad Läti meistrivõistlustel klassis N4 kindlate liidritena, olles võitnud kõik viis etappi. 2WD klassis võistelnud Priit Koik - Alari-Uku Heldna (BMW M3) katkestasid ralli tehniliste probleemide tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles