Eesti islamivaimulik peab Tsahkna burkakeelu ideed solvavaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkadesse riietunud naised.
Burkadesse riietunud naised. Foto: SCANPIX

Eesti islamikogukonna peaimaam Ildar Muhamedšin on vastu IRL-i juhi ja sotsiaalkaitseministri Margus Tsahkna ideele keelata Eestis nägu katvad riietusesemed, kuna see rikuks inimõigusi.

Intervjuus ERR-i venekeelsele portaalile avaldas Muhamedšin lootust, et «terve mõistus» võidab ning olulist religioosset tähendust omavat riietust ära keelama ei hakata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Muhamedšini sõnul on see initsiatiiv - hoolimata sellest, et tegu on praegu vaid ideega -, tõsine Eesti Vabariigi põhiseaduse rikkumine. «Kõigil riigi elanikel on õigus nii oma usuliste veendumuste väljendamiseks kui ka vastava riietuse kandmiseks,» leidis ta, pidades sotsiaalkaitseministri poolt väljendatud ideed usu solvamiseks.

«Eesti islamikogukond on valmis selle absurdi vastuvõtmise korral pöörduma abi saamiseks kõigi Euroopa Liidu võimuorganite poole,» lisas Muhamedšin.

Valitsuskabinet andis eile justiitsministeeriumile ülesande analüüsida erineva kultuuritaustaga lõimumisega seotud probleeme. Ühe konkreetse ettepanekuna käis Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna välja nägu katva riietuse keelamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles