Ilmar Raag: ETV+ ülesanne on anda veel üks instrument maailma mõtestamiseks

Ilmar Raag
, psühholoogilise kaitse nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag
Ilmar Raag Foto: Internet

Ei ole ühtegi tõendit, nagu oleks riik esitanud ERRile tellimuse panna püsti riigi seisukohti esitav propagandakanal. Kuid piisab inkvisiitori sisetundest ja nõidade põletamine võib vaevatud rahvahulga meelelahutuseks alata, kirjutab psühholoogilise kaitse nõunik Ilmar Raag.

Võtsin mõtlikult telefoni pihku. Ainar Ruussaar peaks ju ometi kõike ERRi ajakirjanduse toimetuslike otsuste kohta teadma. Ajendiks see kurikuulus Darja Saare intervjuu ja sellele järgnenud reaktsioonid. Muidugi oli tegemist ebaõnnestumisega, aga lisaks kirjutas Ahto Lobjakas Postimehes, et «Saare vastused peegeldavad tema ametisse sisseprogrammeeritud ootusi. Programmeerijaiks «psühholoogilise kaitse» mentaliteedi juurutajad Eesti riigistruktuurides».

Ruussaare hääl telefonis oli kergelt hingeldav, nagu jookseks ta meie kõne ajal esimeselt korruselt üles juhatuse ruumidesse. «Kuule, Ainar, nagu endised kolleegid omavahel, mina olen riigistruktuurides psühholoogilise kaitse nõunik ja ma olen julgustanud ETV+ olema avalik-õiguslik meedia, nagu on ERRi kanalid, aga ma ei saa kõigest aru. Kui Lobjakas vihjab, et riigistruktuurid on edastanud ETV+ tellimuse olla riikliku propaganda kanal, siis kas on midagi, mida ma ei tea? Kas keegi on sellise tellimusega esinenud?» Teiselt poolt toru kostis tüdinud naeru: «Vaat ei ole ju. Sa tead isegi, kuidas need kahtlustused töötavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles