Jeemeni konfliktipooled vahetavad vange

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthide poolt vangistatud valitsusmeelsed võitlejad
Huthide poolt vangistatud valitsusmeelsed võitlejad Foto: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Jeemeni konflikti vastasleerid vahetavad Rahvusvahelise Punase Risti (ICRC) vahendusel vange, teatasid mässuliste ametnikud täna.

Huthi šiiamässuliste teatel vahetatakse seitse valitsusmeelset aktivisti seitsme nende võitleja vastu.

Valitsusmeelsed aktivistid kuuluvad Lõunaliikumisse, mille võitlejad osalesid juuli keskpaigas huthide väljatõrjumisel Adenist.

Aktivistid lahkuvad mässuliste käes olevast pealinnast Sanaast Punase Risti lennukis koos organisatsiooni juhi Peter Maureriga, ütles AFP fotograaf, kes nägi lennujaamas vange.

Jeemeni konfliktis on vastamisi president Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed väed, keda toetab Saudi Araabia juhitav 10 riigi koalitsioon. Vastaspoolel võitlevad huthid ning ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Mässulised sisenesid Adenisse märtsis, ent tõrjuti sealt juulis välja.

Maurer saabus Sanaasse laupäeval kolmepäevase visiidi raames, et hinnata riigi kohutavat humanitaarolukorda.

ÜRO andmeil on Jeemenis alates märtsist hukkunud ligi 4000 inimest, Punase Risti teatel on kodu maha jätma pidanud 1,3 miljonit inimest. Kaheksakümmend protsenti riigi 21 miljoni suurusest elanikkonnast vajab abi ja kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles