Vormel-1 sarja boss tegi unelmate tiimi nimetades ootamatud valikud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone ja Flavio Briatore.
Bernie Ecclestone ja Flavio Briatore. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juhil Bernie Ecclestone'il paluti kokku panna unistuste võistkond - kaks sõitjat, üks tiimijuht ja üks auto. Ecclestone'i valikud olid üsnagi ootamatud.

Üheks sõitjaks nimetas Ecclestone kahekordse maailmameistri Fernando Alonso, teiseks aga austerlase Jochen Rindti, kes on vormel-1 sarja seni ainus postuumselt maailmameistriks kroonitud mees. Rindt hukkus 1970. aastal Monza etapi treeningutel, kuid jäi konkurentidele tolle aasta punktitabelis hooaja lõpuni püüdmatuks.

Tiimipealikuks valis Ecclestone Flavio Briatore, kes tegutses aastaid edukalt Benettoni ja Renault' tiimi eesotsas, kuid pidi vormel-1 sarjast 2009. aastal häbistatult lahkuma. Briatore käskis Renault' sõitjal Nelson Piquet Jr.-il Singapuri GP-l meelega seina sõita, et Alonso eduvõimalusi parandada. Itaallasele määrati selle teo eest eluaegne vormel-1 sarjas tegutsemise keeld ning ehkki Prantsusmaa kõrgem kohus selle hiljem tühistas, on Biratore lubanud, et ei naase enam kunagi vormel-1 sarja.

Ecclestone'i lemmikauto on aga Brabham BT49, millega Nelson Piquet võitis 1981. aastal MM-tiitli. Aastatel 1979-82 saavutati selle autoga seitse etapivõitu, kuus parimat stardikohta ja 15 punktikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles