Vändra baari ees löömingu korraldanud mees põgenes autoga sündmuskohalt

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakluse pilt on illustratiivne.
Kakluse pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Ööl vastu laupäeva läks väidetavalt purjus mees Vändra alevikus baari ees inimestega kaklema ning põgenes seejärel autoga sündmuskohalt, politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Postimehega ühendust võtnud mehe sõnul leidis intsident aset Pauguse baari ees. Juhtunut pealt näinuna ütles ta, et üks joobes isik peksis baari ees kahte inimest ning üks kannatanutest vajas meditsiinilist abi. «Nähes teisi isikuid, ründas joobes isik neidki ning üritas seejärel neile otsa sõita,» märkis ta.

Tema sõnul on olemas umbes seitse kuni üheksa tunnistajat, kes juhtunut pealt nägid.

Ta heitis ette, et patrull jõudis Pärnust kohale alles poole tunni pärast, kui kakluse korraldanud mees oli juba sündmuskohalt põgenenud. «Kohapeal olnud inimesed kartsid,» ütles ta. «Nii suures kohas nagu Vändra, ei ole patrulli. Millises riigis me elame?»

Politsei sai 8. augustil kell 4.21 teate, et Vändra alevikus baari ees toimus kaklus. Patrullidele edastati väljakutse ja esimene patrull jõudis sündmuskohale kell 4.48. Esialgsetel andmetel läks mees kaklema mitme inimesega ja lahkus seejärel autoga sündmuskohalt.

«Kakluses sai kannatada kaks inimest, kes esialgu ütlusi anda ei soovinud,» lausus Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk. Ent juhtumite puhul, kus inimesed viga saavad, alustab politsei igal juhul menetlust, kinnitas ta.

Kakluses osalenute andmed on Pulki kinnitusel politseile teada ja nende selgitused ka kindlasti võetakse. Ta nentis, et politsei tegeleb aktiivselt juhtunus selgusele saamisega, kuid menetluse objektiivsuse huvides ei ole praegu enama info väljastamine võimalik.

Samuti on Pulk teadlik sellest, et juhtunu pealtnägijad olid häiritud, et politseil läks kohalejõudmisega aega. Ent tema kinnitusel reageerisid lähimad patrullid ning vahemaid arvestades jõuti kiiresti kohale.

«Mõistame, et ootaja aeg on pikk, aga öisel ajal töötavatel lõbustusasutustel on otstarbekas mõelda ka oma alalise turvatöötaja kasutamisele, kes juba eos saaks arusaamatusi lahendama hakata,» ütles Pulk, et nii ei jõuakski erimeelsused kaklusteni.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 263 alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles