EKRE: Lauri Õuna kandideerimine meie ridades on kahetsusväärne

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE
EKRE Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tõdeb, et Rahumäel noore naise ründamise kahtlustuse saanud Lauri Õuna kandideerimine erakonna ridades on kahetsusväärne, kuna erakond on alati aktiivselt seisnud naistevastase vägivalla vastu.

Lauri Õun. Foto:
Lauri Õun. Foto: Foto: EKRE

«On kahetsusväärne, et Lauri Õun meie erakonna ridadesse sattus ja uue jõuna riigikokku kandideeris,» teatas erakond. «Erakond teeb küll taustauuringu uute liikmete ja kandidaatide kohta, kuid infot Õuna varasemast samalaadsest juhtumist ei saa ega tohigi erakond omada, samuti ei ole kellegi võimuses näha ette inimeste tulevikus toime pandavaid tegusid.»

Praegu on Õuna näol tegu EKRE endise liikmega, kes astus välja põhjendust toomata. Kuni meedias ilmunud infoni puudus erakonnas teave Lauri Õuna suhtes esitatud kahtlustuste kohta, kinnitas EKRE.

Erakond rõhutas, et on alati aktiivselt seisnud naistevastase vägivalla vastu. «Sel kevadel annetasime Tallinna Naiste Kriisikojale 1000 eurot ning tegime riigikogus järelepärimise naiste kriisikodade riikliku rahastuse ebapiisavuse kohta. Erakonnal on tegev naisorganisatsioon, kes on võtnud endale südameasjaks seista puudust kannatavate naiste ja laste eest. Meie kreedo kohaselt peavad mehed naisi kaitsma, mitte ründama,» teatas EKRE.

Politsei pidas kaks nädalat tagasi kinni 26-aastase Lauri Õuna, keda kahtlustatakse maikuus Tallinnas Rahumäe terviserajal 21-aastase naise ründamises. Praegu viibib Õun kontrolliks raviasutuses, kus teda uuritakse kriminaalmenetluse korras selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv.

Õuna on ka varem seostatud ühe sarnase juhtumiga. Nimelt üritas ta üle-eelmise aasta mais kangast esemega ühes Tallinnas asuvas raamatukogus naisterahvast kägistada. Toona kriminaalmenetlus lõpetati vähese avaliku huvi tõttu ning ta pidi tasuma riigituludesse 320 eurot.

Õun on olnud nii Vabaerakonna kui ka EKRE ridades. Vabaerakonnas oli ta eelmise aasta 15. oktoobrist kuni selle aasta 1. jaanuarini. Seejärel astus ta samal päeval EKREsse, kust ta möödunud esmaspäeval, 3. augustil välja astus. Mees osales EKRE nimekirjas Ida-Virumaal tänavustel riigikogu valimistel. Ta kogus kokku vaid 19 häält, mistõttu ei osutunud valituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles