India kohus hakkab laevakaitsjate kaasust arutama ülejärgmisel nädalal

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad pärast kautsjoni vastu vabanemist.
Eestlastest laevakaitsjad pärast kautsjoni vastu vabanemist. Foto: Tairo Lutter

Indias Tuticorinis toimus täna järjekordne protseduuriline istung Eesti laevakaitsjate üle, ent juba peag saab alguse kauaoodatud sisuline arutelu.

Välisministeeriumi teatel oli täna taas tegemist protseduurilise istungiga, kaasus registreeriti ning arutati tehnilisi küsimusi. Järgmine istung toimub 24. augustil, mil algab kaasuse sisuline arutelu.

India ülemkohus andis juuli alguses suvepuhkuse järgsel esimesel tööpäeval teada, et ei võta laevakaitsjate kohtuasja arutlusele, saates kohtuasja tagasi Tamil Nadu kõrgeimasse kohtusse Madurais. Välisministeeriumi andmetel seadis ülemkohus kohtuasja ajalisele kestusele piirangu, mille kohaselt peab Tamil Nadu kõrgeim kohus langetama otsuse kuue kuu jooksul.

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril laeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Mehi süüdistati India territoriaalvetesse sisenemises, illegaalse kütuse tankimises ja ebaseaduslikus relvade käitlemises. Oktoobri lõpus pandi mehed vangi, kust nad 2014. aasta aprillis kautsjoni vastu vabanesid.

2014. aasta juulis leidis Tamil Nadu osariigi kohus, et süüdistustel pole alust, ning vabastas laevakaitsjad kõikidest süüdistustest. Septembris kaebas prokurör otsuse edasi India ülemkohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles