Anvelt ei näe Oleg Ossinovski annetustes probleemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse liikme ja riigikogu fraktsiooni esimehe Andres Anvelt sõnul ei näe ta uurimise alla sattunud ärimehe Oleg Ossinovski erakonnale tehtud annetustes probleemi ning seda vaatamata ka sellele, et Ossinovski on ühel korral juba kohtus süüdi mõistetud.

«Kohtus süüdimõistmine ei pea olema inimese eluaegne karistus ja ärme unusta seda, et Oleg Ossinovski on ka üks Eesti suurimaid maksumaksjaid,» ütles Anvelt BNS-ile. «Selles valguses mina isiklikult mitte mingit probleemi ei näe,» lisas ta.

Anvelti sõnul ei ole kahtlust ka selles osas, kas Jevgeni Ossinovski peaks SDE juhina jätkama või mitte. «Isade mingisuguseid võimalikke patte siduda emotsionaalselt kohe poegadega on täpselt tagasitulek stalinismi perioodi,» sõnas Anvelt.

Tema sõnul on ta veendunud Eesti õiguskaitseorganite sõltumatuses ja Oleg Ossinovski suhtes algatatud juurdluse objektiivsuses.

SDE liidri Jevgeni Ossinovski isa Oleg Ossinovski on sattunud Lätis lahvatanud korruptsiooniskandaali. Oleg Ossinovski on olnud SDE suurtoetaja, viimati annetas ta teises kvartalis erakonnale 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles