Fotod: Ülemiste linnakus renoveeritakse endine Dvigateli tootmistsehh

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepapaja 2 küljelt
Sepapaja 2 küljelt Foto: Technopolis Ülemiste AS

Ülemiste linnakus renoveeritakse endine Dvigateli tehase tootmistsehh, mida kutsutakse välimuse tõttu ka kirikuhooneks. Esimese etapi renoveerimistööd lõppevad septembri lõpuks.

Technopolis Ülemiste AS ja Vanalinna Ehitus OÜ sõlmisid lepingu aadressil Sepapaja 2 asuva nn kirikuhoone renoveerimistööde esimese etapi teostamiseks, millesse investeeritakse ligi 600 000 eurot.

Oktoobris valmiva Bernhard Schmidti nimelise 13-korruselise büroohoone vahetus naabruses paikneval üle 800 m² huvitava arhitektuuriga hoonel renoveeritakse täielikult fassaad, teostatakse vundamendi- ja soklitööd, paigaldatakse uued aknad ning katus. Ehitustööd valmivad selle aasta septembri lõpuks.

«Renoveeritav endise Dvigateli tehase tootmistsehh on viimane uue ilme saav miljööväärtuslik hoone Technopolis Ülemiste arendataval Ülemiste City maa-alal,» ütles AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. «Hoone arhitektuuri ja pikliku kuju tõttu on seda rahvasuus kutsutud kirikuhooneks. Tõele au andes pole kirikuna see siiski kunagi kasutusel olnud.»

Foto: Technopolis Ülemiste AS

Hoone uus funktsioon on veel lahtine. «Hoone asukoht linnaku keskel on heaks eelduseks, et võtta see kasutusele kõiki siin töötavaid ja ümbruskonnas elavaid inimesi teenindava äripinnana, kuid välistatud pole ka muud võimalused,» lisas Jostov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles