Paavst Franciscuse visiidi aeg selgub sügisel

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus kinnitas juuni algul, et on valmis Eestist külastama, piiskop Philippe Jourdani sõnul võib visiidi täpne aeg selguda sügisel.

Jourdani sõnul kinnitas paavst 11. juunil Roomas toimunud kohtumisel, et ta on nõus Eestisse tulema, kuid täpsemat aega ta täpsustada ei osanud. Piiskopi sõnul on paavsti ajakava selleks aastaks juba paigas ning seetõttu selgub Franciscuse Eesti-visiidi aeg tõenäoliselt alles sügisel, kui kinnitatakse paavsti uue aasta välisvisiidid.

«Juulis ja augustis ei otsustata Roomas selle teema kohta midagi, kõik on muude tegevustega hõivatud, kuid usun, et septembrikuus pannakse paavsti järgmise aasta reiside ajakava paika ning siis nad jagavad seda informatsiooni ka meiega,» ütles Jourdan.

Piiskopi sõnul on paavst Franciscust Eestisse kutsunud nii Eesti peaminister kui president. «Mina tuletasin talle juunis neid kutseid meelde, tema sõnul on ta visiidiks nõusoleku andnud juba varem,» rääkis Jourdan, kes ei usu, et visiit võiks teoks saada selle aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles