IRLi eestseisuse liige asub tööle justiitsministeeriumi avalike suhete juhina

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Peeter Langovits

IRLi eestseisuse liige ja IRL naiskogu aseesimees Riina Solman asub järgmisest nädalast tööle justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhi asendajana.

Solman ütles Postimehele, et lapsehoolduspuhkusele läinud avalike suhete talituse juhatajat asendama kutsus teda ministeeriumi kantsler. «Ta ütles, et sihtotsinguga pole asendajat leidnud. Kaheaastasele projektile on raske tugevat spetsialisti leida, sest kõik soovivad ju tähtajatut töölepingut» rääkis Solman.

Süüdistuste ärahoidmiseks on ta otsustanud end kaheks aastaks taandada munitsipaalpoliitikast, peatades kuuluvuse Tallinna linnavolikogus.

«Kaalusin ameti vastuvõtmist pikalt sellepärast, et on tõstatatud küsimusi, kas poliitikuks olemine sobib avaliku ametiga kokku. Mulle tundub, et sobib. Tehakse liiga, kui eeldatakse, et erakonnapoliitikas osalevad inimesed ei tohiks avalikus ametis leiba teenida. Kas tõesti peale armastatud õppejõu Marju Lauristini teistele see pole lubatud? Tark inimene ei aja kaht asja sassi, erakonnapoliitika ja valdkonnapoliitika on väga erinevad,» ütles Solman.

«Avalike suhete juhi koht pole kindlasti soe koht, olen seda tööd varemgi teinud ja proovinud ülekoormuse tõttu sellest väljuda, kui tegutsesin turundusjuhina restoraniäris. Avalikes suhetes pead kogu aeg olema valmis nagu tinasõdur, tegemist on palju,» tõrjus Solman küsimust, kas tegu võib olla parteiinimesele sooja koha pakkumisega. «Omainimesele või mitte, kui tegu sihtotsinguga, valid usaldusväärse inimese, ei saa valida suvalist inimest parteist, sa ei tohi ebaõnnestuda.

Solman on töötanud kommunikatsioonijuhina Eesti Energias, rahandusministeeriumis ja kaitseministeeriumis.

Justiitsminister on IRLi liige Urmas Reinsalu. Riina Solman kuulub erakonda alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles