Venemaa keelustas Poola sprotid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola konservitehase Graal sprotid õlis.
Poola konservitehase Graal sprotid õlis. Foto: graal.pl

Vene tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor teatas täna koduleheküljel avaldatud teadaandes, et on peatanud Poola sprotikonservide sisseveo Venemaale ning saatnud sellekohase informatsiooni edasi tolliteenistusele.

Rospotrebnadzor põhjendab otsust sellega, et Poola konservitootja Graal S.A. konservid «Sprotid õlis - vähendatud bensopüreeni sisaldusega» ei vastanud korduvalt võetud proovide põhjal tarbijakaitseseadustele: organoleptiliste näitajate põhjal ning ka seepärast, et etiketil oli ebapiisav informatsioon toidu- ja energeetilise väärtuse kohta, samuti küllastunud rasvhapete ülearuse sisalduse tõttu.

Varem on Venemaa keelanud Eesti ja Läti sprottide sisseveo. Selle keelu pani teine Venemaa ametiasutus, veterinaarjärelvalve Rosselhoznadzor, põhjendades seda väidetavalt liigse bensopüreeni sisaldusega toodetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles