Mikseri sõnul kaitsekulud tuleval aastal ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser Hollandis lahingumasina CV 90 peal
Kaitseminister Sven Mikser Hollandis lahingumasina CV 90 peal Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul Eesti kaitsekulud tuleval aastal ei muutu.

«Meil on väga selgelt kokku lepitud ja ma arvan, et siin ei ole kolme valitsuspartneri hulgas mingit eriarvamust ega lõhet, et kaitsekulutused Eestis on 2 protsenti SKT-st ja ka see põhimõte, et liitlaste võõrustamisega seotud täiendavad kulutused finantseeritakse sellele lisaks, ei ole seni saanud kellegi poolt kahtluse alla seatud,» ütles Mikser valitsuse pressikonverentsil vastuseks BNS-i küsimusele.

Hoolimata julgeolekuohtude süvenemisest maailmas jäävad NATO riikide kaitsekulutused sel aastal tõenäoliselt väiksemaks kui 2014. aastal, nentis NATO peasekretär Jens Stoltenberg juuni lõpus Brüsselis.

NATO juhid kohustusid eelmisel sügisel suurendama kaitsekulutusi kahele protsendile sisemajanduse kogutoodangust, kuid Stoltenbergi sõnul täidavad 2015. aastal selle eesmärgi vaid USA, Suurbritannia, Kreeka, Poola ja Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles