Elektrilevi vähendas investeeringuid, rikete arv kasvas

Crisely Apri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
58 protsenti Eesti elektrivõrgust asub hajaasustuses, kus tarbitakse aga kõigest neli protsenti üle riigi võrku antud elektrienergiast.
58 protsenti Eesti elektrivõrgust asub hajaasustuses, kus tarbitakse aga kõigest neli protsenti üle riigi võrku antud elektrienergiast. Foto: Marko Saarm / Sakala

Esimesel poolaastal märkimisväärselt investeeringuid vähendanud võrguettevõtte Elektrilevi kliendid pidid mullusega võrreldes viiendiku võrra sagedamini elektrita läbi ajama.

Elektrilevi kulutas võrguteenuse paremaks tegemisele esimesel poolaastal 39,1 miljonit eurot, mis jääb enam kui kümnendiku võrra alla eelmise aasta sama aja investeeringutele. Ettevõtte kinnitusel tuleneb arvude erinevus eeskätt asjaolust, et suuremad investeeringud on sel korral planeeritud aasta teise poolde, koguinvesteering ulatub aasta lõpuks siiski mullusega samale tasemele.

Samal ajal kui Elektrilevi investeeringuid koomale tõmbas, tabas kliente enam kui viiendiku võrra rohkem elektrikatkestusi: aasta esimesel poolel oli Elektrilevi võrgus 10 600 katkestust, mullu samal ajal aga 8365. Tavapärasest suurem rikete arv oli tingitud eeskätt jaanuaris ja aprillis elektrivõrku räsinud tuulest ning juuni alguse tormist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles