Katmata näoga Tsahkna

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kahjuks pole kusagilt võtta representatiivseid andmeid, kui palju inimesi tegelikult Eestis burkakeeldu toetab või mitte. Ent IRLi esimehe Margus Tsahkna välja käidud mõte (ehkki väheoriginaalne) on ilmselgelt langenud viljakasse pinda.

Postimehe arvamusportaalis korraldatud veebigallupis, millele vastas üle 12 000 inimese, jagunesid seisukohad 90 protsenti keelu poolt, 10 protsenti vastu. Avalikkuses samal teemal sõna võtnud on samas olnud võimaliku keelu suhtes enamasti kriitilised.

Siin tuleb taas mängu nn Twitteri avangardi tegur, kus teatud ring aktiviste või ajakirjanikke hoiab oma nägemust avalikus pildis esil, kusagil on aga vaikiv enamus, kes võib arvata teisiti, ent ei näe erilist vajadust sõna võtta. Tsahkna samal ajal kehtestab end rahvuskonservatiivse ilmavaate eestkõnelejana ning nopib EKRE eest võimaliku teema ära. Praktikas on kogu see arutelu siiski üsna väheviljakas – on’s keegi eales Eestis mõnd burkakandjat kohanud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles