Ajalooliste laevade selts laiendab merepäevad merelaulupeoks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna merepäevad juhatas sisse suurejooneline eskaadrisõit, millest võttis osa kümneid suuremaid ja väiksemaid laevu.
Tallinna merepäevad juhatas sisse suurejooneline eskaadrisõit, millest võttis osa kümneid suuremaid ja väiksemaid laevu. Foto: Toomas Tatar

MTÜ Eesti Ajalooliste Laevade Selts soovib laiendada Tallinna merepäevad üleriiklikuks merelaulupeoks, millele oodatakse 220 000 külastajat.

Merelaulupeo eesmärk on kasvada meresuve tippsündmuseks, mis tõstab Eesti mainet Läänemere-äärse ettevõtliku ja sotsiaalselt sidusa ühiskonnana, selgub projekti kirjeldusest. Nii on päevadele oodatud ka teiste Läänemere-äärsete riikide alused. Kui Tallinna merepäevadel käis mullu 150 000 inimest, siis merelaulupidu peaks korraldajate prognoosi järgi kohale kutsuma 220 000 külastajat – seda küll mitte kohe, vaid hiljemalt 2017. aastaks.

Tegemist on mitmepäevase osalusüritusega, kuhu on oodatud purje-, auru- ja mootorlaevad, jahid ning välismaiste ja kohalike merekultuuriühingute esindajad. Kavas on korraldada kontserte ja tippteatrite etendusi, meretehnika ja -tarvikute huvilaatu ning laevaspetsialistidele mõeldud praktilisi seminare ja töötube. «Nii saame praegusest Tallinna-kesksusest liikuda edasi riiklikult olulisele nähtavuse ja osavõtutasemele, viies põhisündmusega paralleelselt läbi lastele, noortele peredele ja seenioridele suunatud tegevusi üle Eesti,» seisab lepingu tekstis.

Merelaulupeo eelarve on 20 000 eurot. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) toetab projekti 18 000 euroga, ülejäänud 10 protsenti rahastab selts omavahenditest. Välisaluste kutsumine Pärnu, Kuressaare, Tallinna ja Toila sadamatesse maksab kokku 8400 eurot. Plaanis on ka töötoad, merepraktika, mudeliehitus ja Läänemaa laevaehitustraditsioonide tutvustamine, selgub MKM-ile saadetud projekti eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles