Indrek Ibrus: ETV+, ja meel lahtub

Indrek Ibrus
, Tallinna Ülikooli meediainnovatsiooni ja digikultuuri tippkeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ibrus
Indrek Ibrus Foto: Toomas Huik

Venekeelse kanali ETV+ programmist ja petoimetaja sõnumitest vaatab vastu suund meelelahutuslikkusele, aga vähe on Eesti päriselu kajastamist, mille jaoks see kanal loodi, leiab Indrek Ibrus, Tallinna Ülikooli meediainnovatsiooni ja digikultuuri tippkeskuse juht, hiljutine kultuuriministeeriumi audiovisuaalnõunik.

Ilmar Raag kirjutas 11. augusti Postimehes («ETV+ ülesanne on anda veel üks instrument maailma mõtestamiseks»), et kriitika ETV+ peatoimetaja Darja Saare aadressil on paranoiline ja ülepingutatud. Saar rääkis mäletatavasti intervjuus Vene telekanali uudistesaatele, et ETV+ hakkab kriitilistes küsimustes edastama vabariigi valitsuse seisukohti. Tegelikult muidugi ei hakka, kinnitasid Raag ja teisedki ERRi esindajad, kaasa arvatud Saar ise. Tõepoolest on usutav, et ei hakka. Ilmselt oli tegu vaid noore peatoimetaja hetkelise komistamisega, mis võib küll maineriskina oma elu elama hakata.

Aga see selleks. Siin tahan hetkeks arutleda Raagi eelduse üle, et ERRi sõltumatuses ei tohi kahelda, seda avalikkuses kritiseerida. Selle kõrval tõi ta aga esile, et ETV+ ise peaks jääma lõpuni tasakaalustatuks, andma kõigile osalistele sõna, kuna just see hakkabki seda kanalit eristama idapiiri taga olevatest. Küllap on ta seega ka nõus sellega, et sama peab käima kogu Eesti ühiskonna kohta – et niipea kui tekib väikegi oht või kahtlus ERRi sõltumatuse suhtes, võime kõik reageerida kiirelt ja kriitiliselt, kuna just tegelik sõnavabadus meid Peipsi-tagustest seatustest eristab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles