Venemaal istus vangis vähemalt kaheksa Eesti kodanikku (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanikust Arctic Sea kaaperdaja Jevgeni Mironov (vasakul) on väidetavalt vangist juba vabastatud.
Eesti kodanikust Arctic Sea kaaperdaja Jevgeni Mironov (vasakul) on väidetavalt vangist juba vabastatud. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa kinnipidamisasutustes istus suve alguses kinni kaheksa Venemaal kuriteos süüdi mõistetud Eesti kodanikku.

Venemaa karistuste täidesaatmise amet (vene lühend FSIN) teatas vastuseks Postimehe järelepärimisele, et Venemaa kinnipidamiskohtades istus juuni alguses 28 000 süüdimõistetud välismaalast, kellest kaheksa olid Eesti kodanikud. Kaitsepolitseinik Eston Kohver nende kaheksa hulka ei kuulu, sest talle teatakse kohtuotsus homme, 19. augustil.

Eesti välisministeeriumi arvud erinevad FSINi andmetest, sest sisaldavad ka Venemaal eeluurimise all olevaid isikuid. Märtsis viibis nendel andmetel Venemaa eeluurimisvanglates ja kolooniates 14 Eesti kodanikku, pluss 11 Eestis elavat välismaalase passi omanikku. Kohver ei kuulu ka siia statistikasse, sest Eesti silmis ei ole tegu kinnipidamisega Venemaa territooriumil, vaid röövimisega Eestimaa pinnalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles