Viimsi veekeskuses toimunud õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres Laial tänaval toimus sõidukite kokkupõrge. Foto on illustratiivne.
Rakveres Laial tänaval toimus sõidukite kokkupõrge. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur alustas täna kriminaalmenetlust laupäeval Viimsis veekeskuses toimunud sündmuse asjaolude väljaselgitamiseks.

Üleeile õhtul sai häirekeskus väljakutse Viimsi H2O veeparki, kus oli basseinist leitud teadvuseta 42-aastane naine. Naist elustati kohapeal kuni kiirabi saabumiseni, kes viis naise raskes seisundis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi sõnul on tänaseks veekeskuse videosalvestiste põhjal ilmnenud, et naine viibis vee all oluliselt kauem kui oli esialgse info põhjal arvatud. «Seetõttu on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahv 119 järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest. Menetluse eesmärk on välja selgitada, kas selline raskete tagajärgedega õnnetus on juhtunud kellegi tegevuse või tegemata jätmise tagajärjel,» selgitas prokurör pressiteate vahendusel.

Menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles