Riigikogus on jälle 101 saadikut

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits.
Peeter Ernits. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Parlamendi tänasel erakorralisel istungil andis riigikogu liikme ametivande Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare asendusliige Peeter Ernits. Värske saadiku hinnangul soovib ta parlamendis tegeleda ennekõike õigus- ja riigireformi küsimustega ning liitub seetõttu põhiseaduskomisjoniga.

«Iga rahvasaadiku ülesanne parlamendis on seista enda valijate eest ning käituda nii, et saadiku hääl ei oleks pelgalt kummitempel. Kavatsen aktiivselt suhelda enda piirkonna inimestega ning aidata neil mureküsimusi lahendada. Liialt tihti tundub, et riigikogu on inimestest võõrandunud, taolist olukorda tuleb vältida,» sõnas värske riigikogulane Peeter Ernits pressiteate vahendusel.

Ernits jätkas: «Tänavuse suve üheks kuumemaks teemaks on kerkinud riigireformi küsimused ning tegemist on mulle väga südamelähedase valdkonnaga. Põhiseaduskomisjonis saan ma antud valdkonnaga aktiivselt tegeleda ning omapoolseid ettepanekuid esitada.»

Ernits on kauaaegne ajakirjanik ja enne parlamenti siirdumist töötas ta Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunikuna. Riigikogu valimistel kogus Ernits Jõgeva- ja Tartumaal kandideerides 824 häält. Nüüdsest on riigikogus Jõgeva- ja Tartumaad Keskerakonna fraktsioonis esindamas kaks liiget - Marika Tuus-Laul ja Peeter Ernits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles