Tallinna tänavune eelarve kasvab ligi 30 miljoni krooni võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn kasvatas tänavust eelarvet.
Tallinn kasvatas tänavust eelarvet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna toimunud Tallinna linnavalitsuse istungil võeti vastu 2010. aasta teine lisaeelarve, millega suureneb eelarve maht 27,7 miljoni krooni võrra.

Tuludes on arvestatud maamaksu suurema laekumise, välisrahastuse suurenemise ning riigi sihtotstarbeliste eraldiste kasvuga.

Kulutustest on põhirõhk asetatud sotsiaalsetele kuludele. Sotsiaaltoetused suurenevad käesoleva aasta eelarves ligi 14 miljonit krooni, sealhulgas pensionilisa 10,5 miljonit, toetus lapsehoiuteenuseks ja laste sünnitoetuseks ligi 3 miljonit ning koolimineva lapse toetuseks 500 000 krooni.

Linnapea Edgar Savisaar rõhutas, et pensionilisa saavad 2010. aastal kõik eakad, kes selleks õigel ajal taotluse esitavad. «Inimeste hirmutamine juttudega sellest, nagu ei jätkuks linnal eakate toetuseks piisavalt raha, osutus järjekordselt blufiks,» ütles linnapea.
 
Olulisi täiendusi tehti lisaeelarves ka kultuuri valdkonnas. Tallinna filharmooniale eraldati täiendavalt 1,2 miljonit krooni kontserttegevuse arendamiseks ja 400 000 krooni Birgitta Festivali korralduskuludeks. Täiendavaid summasid said ka Vene Kultuurikeskus, festival Kuldne Mask ja Rahvuskultuuride Ühenduste Liit «Lüüra». Kolm miljonit eraldatakse juurde ka loomaaiale, kuigi linnapea pidas vajalikuks märkida, et loomaaed samal ajal vähendab omatulusid, mis ei näita head majandamist.
 
Täiendavat raha nähti ette ühistranspordi liinivedudeks summas 12,5 miljonit ning teerajatiste korrashoiuks 3 miljonit krooni.
 
Lisaks nähti eelarves vahendeid ette ka investeeringuteks, sealhulgas Kadrioru pargi kirdetiigi rekonstrueerimiseks, Lasnamäe turu rajamiseks, Kalevi spordihalli remonditöödeks ning Pirita spordikeskuse ja Kultuurikatla arendamiseks.
 
Linnavalitsus kiitis lisaeelarve heaks ning see läheb linnavolikogus esimesele lugemisele 4. novembril.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles