Reiljan pöördus Euroopa inimõiguste kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Mihkel Maripuu

Kunagine keskkonnaminister ja riigikogu liige Villu Reiljan kaebas Euroopa inimõiguste kohtusse enda süüdimõistmise Rävala 8 kinnistu müügiprotsessis 1,5 miljoni krooni suuruse pistise nõudmises.

«Reiljani kaebus on suunatud asja arutamisel aset leidnud menetlusnõuete rikkumisele, mis lõppkokkuvõttes on viinud ka ebaõige kohtulahendini süüdimõistava kohtuotsuse näol,» ütles vandeadvokaat Aivar Pilv ERR-i uudisteportaalile.

«Eesti kohtud on Euroopa inimõiguste konventsiooni artikli 6 kohaselt rikkunud ausa ja õiglase kohtumenetluse põhimõtteid ning selgelt eiranud inimõiguste kohtu senist praktikat arvukate lahendite taustal,» märkis Pilv.

Pilve sõnul on kahetsusväärne, et muuhulgas on ka riigikohus otsuse tegemisel ja põhjendamisel rikkunud neid samu põhimõtteid, mida korduvalt alamalseisvatele kohtutele on erinevates lahendites etteheidetud.

«Antud juhul on suur osa varasemalt asja arutamisel ja kaebustes toodud olulistest argumentidest ja asjaoludest jäetud üldse hindamata ja esitatud on vaid deklaratiivseid ja paljasõnalisi järeldusi neid selgelt sisustamata,» nentis Pilv.

Riigikohus jättis 26. mail Villu Reiljani ning ta kaasosalised Tarmo Silla ja Aivo Pärna Rävala puiestee kinnistu pistiseasjas süüdi. Riigikohtu kriminaalkolleegium nõustus maa- ja ringkonnakohtuga, et Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna tegudes on tuvastatud vastavalt pistise nõudmise, vahendamise ja lubamise süüteokoosseis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles