Rahvusooperi juht: Ligi prioriteedid on loogilised

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Rahvusooper Estonia peadirektor Aivar Mäe peab loogiliseks rahandusminister Jürgen Ligi seisukohta rahvusringhäälingu hoone ehitamise eelistamisel rahvusooperi uue maja ehitamisele.

Rahandusminister Jürgen Ligi tunnistas eile riigikogus saadikute küsimustele vastates, et on kultuuriministrile vihjena öelnud oma seisukoha, et Eesti Rahva Muuseumihoone valmimise kõrval väärib prioriteedina kohta ka rahvusringhäälingu uue hoone ehitus.

«Nii et ERRi maja minu jaoks on kindlalt eespool kui see kontserdimaja, mis on natuke kaugem tulevik. Ta peab valima järjekorras. See on mu arvamus,» sõnas minister.

Rahvusooperi juhi sõnul on see igati loogiline, sest muuseumihoone ja rahvusringhäälingu hoone valmimisajad on planeeritud oluliselt varasemaks kui uue ooperimaja puhul.

«Paneme kokku praegu lähteülesannet ja meie perspektiiv on natuke pikem,» selgitas Mäe hoone ehitusega seonduvat ning lisas, et üle oma varju ei hakka rahvusooper hüppama.

Eesti Rahva Muuseumi uue maja esialgne valmimistähtaeg oli 2012. aastal, kuid mullu lükkus see edasi 2014. aasta peale.

Eelmise aasta lõpu plaanide kohaselt peaks rahvusringhäälingu hoone ehitus algama 2011. aastal ning valmima 2013. aastal. Rahvusooperi juht näeb ideaalis uue ooperimaja valmimist 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles