Hüva nõu: kuidas sisustada koolilapse tuba?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapse tuba
Koolilapse tuba Foto: Bulls/Elustiil

Kui laps läheb kooli, hakkab ta oma senises mängu- ja magamistoas ka õppima. Lapsevanem murrab juba aegsasti pead: millised on kõige sobivamad toolid-lauad, kapid-riiulid, valgustid ja vaibad? Kuhu panna kooli- ja trenniasjad, kuhu mängud ja juturaamatud? Kas lapsetuppa sobib odavmööbel või tuleks soetada midagi kallimat?

Asjatundjad soovitavad koolilapse toa kujundamisel kindlasti jälgida, et valgustus oleks silmadele parim, mööblitükid praktilised ja paigutatud läbimõeldult. Kõigepealt aga võiks ruumilahenduse koos kogu perega paberil või arvutis paika panna.

Wolfberry.ee looja, disainer Meelis Undi sõnul annab selline planeerimine hea ettekujutuse, mis üldse mahub tuppa ja mis mitte, ning aitab vältida olukorda, kus lapse ruum on tihedalt asju täis. Koos perega paberil harjutamine on pealegi mõnus tegevus, sest laps saab oma toa kujundamisel kaasa rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles