Keskerakondlased esitasid Valga linnapeale umbusaldusavalduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel reedel peetaval Valga linnavolikogu istungil selgub, kui palju mõttekaaslasi umbusaldusavalduse sisse andnud kuus volikogu liiget leiavad.
Järgmisel reedel peetaval Valga linnavolikogu istungil selgub, kui palju mõttekaaslasi umbusaldusavalduse sisse andnud kuus volikogu liiget leiavad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu keskerakondlastest liikmed esitasid volikogule umbusaldusavalduse linnapea Kalev Härgi vastu. Arutusele tuleb see järgmisel reedel linnavolikogu istungil.

Umbusalduse eelnõu on koostanud volikogu liige Igor Jallai, alla kirjutanud lisaks temale veel viis volikogu liiget: Ilmar Tõlner, Vadim Šemeljov, Julia Belova, Valentina Melehhova ja Alar Nääme.

Umbusaldamise peapõhjusena on eelnõus välja toodud linnavalitsuse algatus SA Valga Sport likvideerimiseks selle aasta kevadel, millega linnavõim on umbusaldajate sõnul näidanud üles soovimatust seista elanike huvide eest. «Linnavalitsusest on jäänud mulje kui emotsiooni ajel töötavast börsikontorist, kus otsuseid langetatakse vaid isiklikke ning erakondlikke huve silmas pidades,» on öeldud esitatud avalduses.

Nõuavad linnapea ametist kõrvaldamist

Umbusalduse algatanud volikoguliikmed leiavad, et linnavalitsus on oma tegevusega oluliselt kahjustanud linna ning omavalitsuse mainet ja linnapea Kalev Härk on SA Valga Sport skandaalse ründamisega ammendanud talle volikogult antud usalduslimiidi, mistõttu tuleks ta ametist kõrvaldada. Veel heidetakse linnapeale ette, et ta pole oma ametiaja vältel suutnud linna sihikindlalt ja arengule orienteeritult juhtida.

Jallai sõnul proovivad nad umbusalduse algatamisega midagi linnas muuta. «Loodame, et meil on volikogus  toetajaid, kuid poliitikas ei saa sada protsenti milleski kindel olla,» sõnas ta nädal enne volikogu istungit.

Linnapea Härgi arvates on umbusalduse algatamine opositsioonile omane.

«Sisu selles pole ja põhjused on otsitud. Oleme alustanud umbusalduse algatanud volikoguliikmele kuuluvate hoonete osas tihedamat vaatlust –  miks just seal on nii palju linna sissetulnud inimesi end sisse registreerinud, kes kohe ka toimetulekutoetust hakkavad taotlema, kusjuures väga kõrgete üürihindadega. Oleme selle tegevusega astunud talle kanna peale ja nüüd otsitaksegi põhjusi vastutegevuseks,» sõnas Härk.

Koalitsioonil põhjusi lõhenemiseks pole

Linnapea midagi tõsist esitatud eelnõus ei näe ega pea põhjendusi adekvaatseteks. Tema sõnul tegutseb SA Valga Sport edasi ning ka spordiüritused toimuvad. «Alles oli linnas Balti Keti velotuur, tulemas on rahvusvahelised jalgpallivõistlused,» sõnas ta.

Linnapea avaldas arvamust, et umbusaldamine nurjub, kuna koalitsioon (volikogus 12 häält) toimib hästi ning neil on ühised huvid edasi tegutseda. «Koalitsioonil ei ole põhjusi lõheneda. Arvan, et kõik keskerakondlasedki pole päris ühel meelel.»

Et umbusaldus volikogus läbi läheks, peab selle poolt hääletama volikogu enamus ehk siis vähemalt 11 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles