VTA arutab Saare maavanemaga desomattide paigaldamist sadamatesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku puhul keelatakse ohutsooni sisenemine.
Seakatku puhul keelatakse ohutsooni sisenemine. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Esmaspäeval toimub Saaremaal kohtumine, kus veterinaar- ja toiduamet i juht (VTA) arutab Saare maavanemaga desomattide paigaldamist saartel asuvatesse sadamatesse.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul toimub esmaspäeval VTA ja maaeluministri kohtumine Saare maavanemaga.

Pärtel ütles BNS-ile, et efektiivne deso ei võimalda seniste praamigraafikute säilitamist ja sellega tuleb arvestada ja see on arutelu koht.

Tallinna Sadam ei näe desomattide paigaldamisel mõtet. Tallinna Sadam kommunikatsioonijuht Sirle Arro ütles BNS-ile, et nad ei kavatse oma sadamatesse desomatte paigaldada, kuna selleks puudub vajadus.

Ta lisas, et Tallinna Sadama juhtkonnas pole sel teemal diskussiooni toimunud. «Siiamaani pole meile riiklikud ametkonnad mingeid nõudeid või soovitusi esitanud, mistõttu me ei näe ka ise sel mõtet,» põhjendas Arro.

Praegu on Läänemaa veel sigade Aafrika katkust puutumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles