Teada on esimesed pagulaste majutamisest huvitatud asutused

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Prantuse-Itaalia piiril. Pilt on illustratiivne
Migrandid Prantuse-Itaalia piiril. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium on hakanud tegema 150 pagulase vastuvõtuks vajalikke ettevalmistusi, samuti on selgunud ka esimesed asutused, mis on huvitatud migrantide paigutamisest.

«Sotsiaalministeeriumile on pandud ülesandeks korraldada rahvusvahelise kaitse saajate ehk pagulaste kohalikesse omavalitsustesse elama asumine. Kindlasti on meie partneriks ka Eesti Kirikute nõukogu, samuti Riigi Kinnisvara aktsiaselts, aga me ei jäta ühtegi pakkumist ega võimalikku partnerit tähelepanuta,» vahendas ERR Uudised sotsiaalministeeriumi kohalike omavalitsuste teenuste ja toetuste juhi Triin Raagi sõnu «Aktuaalsele Kaamerale».

Ida-Virumaal on huvi pagulastele peavarju andmise vastu üles näidanud osaühing Holdinvest, endise Illuka varjupaigataotlejate majutuskeskuse praegune omanik ja osaühing Ühiskodu, mis Sillamäel võiks peavarju anda kümmekonnale pagulasele.

Majutusvõimaluste pakkujad ei jaga viimasel ajal Eestis levivaid kartusi siiasaabujate ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles