Päästjad kustutavad Illuka metsapõlengut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng
Metsapõleng Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida-Virumaal Illuka vallas süttis eile lõunal põlema mets, päästjad suutsid tule leviku eile peatada, täna kustutustööd jätkuvad.

Eile kell 12.13 teatati häirekeskusele, et Illuka vallas Kuningaküla külas põleb mets. Päästjad selgitasid välja, et  põles metsaalune, esialgsel hinnangul umbes kuue hektari ulatuses. Metsaaluse põlemine ohustas metsa ning  tule levikut soodustas piisavalt tugev tuul. 

Tulekahjule reageerisid Iisaku, Kohtla-Järve ja Jõhvi päästemeeskonnad, Jõhvi operatiivkorrapidaja ning Jaama vabatahtlikud. Eritehnikast kaasati tulekahju kustutusele kaks mootorpumpa, roomiktransportöör ja kõrge maastikuläbivusega väikesõiduk. Päästetööde juhi sõnul on põlengualale raskendatud ligipääs.

Päästjad suutsid kiire ja oskusliku tegutsemisega peatada tule leviku metsale ning tulekahju saadi kontrolli alla kell 21.40. Pimeda saabudes päästetööd peatati, sest päästetööd muutusid päästjatele ohtlikeks.

Täna kustutustööd jätkuvad. Ohtu inimestele ja eluhoonetele praegu ei  ole.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles