Välisministeerium: spekulatsioonid ei aita Kohvri vabanemisele kaasa

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: SCANPIX

Välisministeerium ei kommenteeri Moskva advokaadi Mark Feigini väiteid, justkui oleks Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver läinud kohe pärast vangi langemist FSBga kokkuleppele.

Feigini sõnul nägi ta dokumenti, mis tema sõnu kinnitavad. Ometi ei soovinud avaldada dokumendist ühtegi detaili: milles oli Kohvri ja FSB tehingu sisu, mida täpselt ta üles tunnistas jne. 

«Esiteks me arvame, et spekulatsioonid ei aita kaasa Eston Kohvri vabastamisele,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter Postimehele.

«Teiseks peab arvestama, kus ta viibib – ta ei ole oma valikutes vaba,» osutas ta.

Seda, kuidas koostöö FSBga Kohvri edasist käekäiku mõjutab, ei soovinud välisministeerium taas spekuleerida. Samuti ei tea ministeerium, kas Kohver otsusele apellatsiooni esitab. «Me ei ole kohtuotsust näinud,» märkis Valter.

Valter märkis ka, et Postimehe artiklist võib jääda vale mulje, justkui oleks Eesti riigi pakutud advokaat Kohvri esindamisest loobunud, tegelikult loobus advokaadist Kohver ise.

Pussy Rioti protestigrupi kaitsjatena mõned aastad tagasi palju tuntust kogunud Feigini ja Nikolai Polozovi palkas Kohvrit kaitsma Eesti välisministeerium umbes nädal pärast seda, kui FSB Kohvri Eesti-Vene piiril röövis. Õige peatselt teatati, et Kohver loobus Eesti riigi palgatud advokaatidest ning teda jäi esindama Venemaa riigi määratud advokaat Jevgeni Aksjonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles