Ukraina: vaherahu rikkumiste arv on teravalt tõusnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina võitleja tulistamas separatistide positsiooni suunas eile õhtul.
Ukraina võitleja tulistamas separatistide positsiooni suunas eile õhtul. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi ja Euroopa juhtide kohtumise taustal on tõusnud vaherahu rikkumiste arv Ida-Ukrainas, teatas Ukraina armee. Donetski oblastis hukkus plahvatuses laps. 

«Venemeelsed mässulised Donetski oblastis jätkavad lubamatute võitlusmeetodite kasutamist, peites end tsiviilisikute taha ja sooritades sõjakuritegusid,» kommenteeris vaherahurikkumisi Ukraina armee esindaja Boris Kremenetski.

«Alates eilsest, 23. augustist on teravalt tõusnud vaherahurikkumiste arv venemeelsete poolt, ühtekokku rikuti rahu 82 korda. Seejuures on kasutatud ka raketiheitjaid,» lisas Kremenetski. 

Ta täpsustas, et mitmel korral Ukraina väed vastutuld ei avanud, kuna nad mõistsid, et ohus on tsiviilisikute elud.

Donetskis hukkus laps
Volodarski asulas Donetski oblastis hukkus lõhkekeha plahvatuses üks ja sai viga kolm last, teatas Ukraina siseministeerium.

Alates eilsest, 23. augustist on teravalt tõusnud vaherahurikkumiste arv venemeelsete poolt, ühtekokku rikuti rahu 82 korda.

Ukrainlased on varem hoiatanud, et separatistid kasutavad isetehtud lõhkeseadeldisi oma kontrollpunktide kindlustamisel. Donetski mässulised omakorda süüdistavad Ukraina armeed keelatud jalaväevastaste miinide kasutamises.

Ukraina valitsus on korduvalt öelnud, et niinimetatud separatistid planeerivad uut pealetungi Ukraina tänasel iseseisvuspäeval. Ukraina president Petro Porošenko kohtub täna Berliinis Saksamaa liidukantsler Angela Merkeli ja Prantsusmaa president Francois Hollande'iga, arutamaks Minski kokkulepete täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles