Saartele desomatte veel ei paigaldata

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtus täna Saaremaal maavanemate, kohalike veterinaarkeskuste juhtide ning seakasvatajatega, et arutada seakatku leviku tõkestamist, arutelude käigus jõuti järeldusele, et aeg pole desomattide paigaldamiseks sadamatesse veel piisavalt küps.

Kruuse sõnul oli desomattide paigaldamine sadamatesse küll päevakorral, kuid otsustamiseni veel ei jõutud. «Desomattide osas jäädi arvamusele, et selle vajadust peaks hindama rohkem riskirühma põhiselt,» ütles maaeluminister. «Riskirühmapõhisus tähendab seda, et erinevad metsatöötlusmasinad, mis Eesti ühest piirkonnast pidevalt teise sõidavad, võiks näiteks desomattidelt läbi käia,» selgitas Kruuse.

Lisaks toetati Kruuse sõnul mobiilse seapõleti viimist Saaremaale. «Nii ei pea jäätmetöötlusautod mandri ja Saaremaa vahet sõitma, vaid kõik jäätmed töödeldaks Saaremaal koha peal,» märkis Kruuse.

Kohtumisel arutati lisaks seakatku tõkestamisele ka võimalike Saaremaal asuvate matmispaikate asukohtade üle. «Jõudsime ühisele arusaamale, et vaatamata sellele, kas neid läheb vaja või mitte, tuleb matmispaigad vähemalt kaardistada,» märkis maaeluminister. «Täna on olukord selline, et keskkonnaamet ei ole veel keskkonnanõuetele vastavaid matmispaikasid tuvastanud, kuid sellega tegeldakse edasi,» lõpetas Kruuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles