Maa tuleb katta netiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduplaneet Maa kohal: kuna stratosfääri ei ulatu madalamate atmosfäärikihtide tugevad tormid ja halvad ilmaolud, oleks sealne internetiühendus hea alternatiiv kaabliühenduse häirete puhul.
Koduplaneet Maa kohal: kuna stratosfääri ei ulatu madalamate atmosfäärikihtide tugevad tormid ja halvad ilmaolud, oleks sealne internetiühendus hea alternatiiv kaabliühenduse häirete puhul. Foto: sipapress / Scanpix

Kui eestlased peavad internetti oma igapäevaseks kaaslaseks, siis paljudes piirkondades on see endiselt midagi ulmelist. Viimasel ajal on aga mitmed ettevõtted hakanud seda hoiakut muutma ning soovivad ambitsioonikalt ühendada mehitamata lennumasinate, õhupallide või satelliitidega internetivõrku kogu maakera.

Üks viimase aja põnevamaid ja palju tähelepanu kogunud plaane interneti levitamiseks on mehitamata õhusõidukite ehk droonide kasutamine. Just seda kavatseb kõige agaramalt «sotsiaalmeedia kuningas» Facebook, mis on seadnud oma üllaks eesmärgiks interneti viimise ka nende ligi viie miljardi inimeseni, kes seni sellest ilma. Sellise loosungiga reklaamibki Facebook 2013. aastal loodud initsiatiivi Internet.org, mis koondab kohalikke valitsusi ja eri tehnoloogiafirmasid, nagu Ericsson, MediaTek, Opera, Samsung, Nokia ja Qualcomm. Lisaks ostis Facebook 20 miljoni dollari eest droonide tootja Ascenta Aerospace, mis sai viis aastat tagasi kuulsaks 336 tundi ja 22 minutit kestnud pikima mehitamata lennusõiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles