Ansip ja Kallas kandideerivad aasta eurooplase tiitlile

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann.

Peaminister Andrus Ansip ja Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas nimetati Brüsseli ajalehe European Voice poolt aasta eurooplase tiitli kandidaadiks.

Kategooriates aasta riigimees ja aasta eurooplane kandideerivat Ansipit tunnustatakse majanduslikult keerulisel ajal Eesti eurokõlbulikuks muutmise eest, vahendasid ERR Uudised.

Teisteks kandidaatideks aasta riigimehe kategoorias on Rootsi rahandusminister Anders Borg, Suurbritannia peaminister David Cameron ja asepeaminister Nick Clegg, Saksamaa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg ja Kreeka rahandusminister George Papaconstantinou.

Kategooriates aasta volinik ja aasta eurooplane kandideeriva Kallase saavutusena märgitakse Euroopa tuhakriisi lahendamisel initsiatiivi võtmist.

Kallase kõrval kandideerivad aasta voliniku tiitlile rahvusvahelise koostöö, humanitaarabi ja kriisiohjeldamise volinik Kristalina Georgieva, siseküsimuste volinik Cecilia Malmström ja õigusküsimuste, põhiõiguste ja kodakondsuse volinik Viviane Reding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles