Rõivas kohtumisel Mogheriniga: Euroopa peab ohtudega toimetulemiseks püsima ärkvel

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna Euroopa Liidu välispoliitika kõrge esindaja Federica Mogheriniga kohtudes, et Euroopa Liit peab olema ühtne ja ärkvel ükskõik milliste ohtudega toimetulemiseks.

Peaminister Rõivas ja Euroopa Liidu välispoliitika kõrge esindaja Mogherini keskendusid kohtumisel konfliktile Ukrainas ja Euroopa Liidu julgeolekule. Rõivase sõnul ei tohi me vaatamata erinevatele kriisidele maailmas unustada, et Euroopa Liidu piiride vahetus läheduses käib sõda.

«Konflikt Ukrainas ei ole kaugeltki läbi, vastupidi me näeme selle intensiivset jätkumist,» ütles Rõivas ning kutsus Mogherinit üles jätkuvalt Ukraina konfliktiga aktiivselt edasi tegelema ja arvestama Ukraina konflikti õppetundidega uue Euroopa Liidu julgeolekustrateegia kujundamisel. 

Rõivase sõnul mõistab Eesti väga hästi solidaarsuse väärtust ning jagab muret, mis tuleneb Euroopale teistest julgeolekuohtudest, näiteks rändekriisist ja terrorismist. «Eesti panustab nende ohtudega toimetulemisse,» ütles Rõivas tuues näiteks eestlaste osalemise ÜRO rahutagamismissioonis Liibanonis, mille olulisemaks eesmärgiks on stabiilsuse hoidmine regioonis ja põgenikevoolu vähendamine Euroopasse.

Peaminister tänas Mogherinit toetusavalduse eest Eston Kohveri vabastamiseks ja rõhutas, et surve avaldamist Vene Föderatsioonile tuleb jätkata seni kuni Eston Kohver on kodus oma perekonna juures.

Samuti avaldas Rõivas lootust, et Mogherini tõstatab India laevakaitsjate vabastamise teema Euroopa Liidu India tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles