Vandaalid laamendasid Kalaranda rajatava tara kallal

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalaranna ala piiramine taraga
Kalaranna ala piiramine taraga Foto: Liis Treimann

Kalaranda aeda ehitav ettevõte oli sunnitud palkama turvaettevõtte, sest esimestel päevadel kimbutasid neid vandaalide jõugud.

«Päris esimestel päevadel pandi toime ridamisi vandalismiakte. Esimesest viiekümnest paigaldatud postist oli pea 45 lõhutud, merre loobitud ja pikali aetud,» selgitas Pro Kapitali tegevjuht Allan Remmelkoor. «Politseile sai selle kohta tehtud avaldus, see on registreeritud. Häbi neile, kes sellisel moel oma suhtumist tahavad välja öelda.»

Ehitaja sõnul käisid aeda öösel lammutamas mitmed erinevad grupid, kes põhjustasid mitmete tuhandete eurode eest kahju. «Sellise vandalismi vältimiseks oli vajalik turvateenistus peale võtta,» ütles Remmelkoor ja lisas, et ka turvaettevõte jäi esiti hätta ning tuli palgata lisajõude.

Pro Kapital tunnistab, et nädalavahetusel kalamajalasi kimbutanud ja imelikult käitunud «mersumehega» on segane lugu. «Me vabandame, kui meie kinnistul on toimumas midagi sellist, mis inimesi häirib või kui kellelegi on öeldud inetusi. Me kanname tahes-tahtmata vastutust selle eest, mis siin sünnib,» ütles Remmelkoor.

Territooriumi valvab USS Security, kes on eitanud oma seost nädalavahetusel kõneainet pakkunud halli Mercedes-Benziga sõitnud «turvameestega».

Pro Kapital plaanib alale ehitada nelja-viiekorruselised kortermajad kokku 400 korteriga, ent kogukonna aktivistid on raevukalt võidelnud projekti vastu ning kogunud allkirju. Petitsiooni autorid soovivad rohkem avalikku ruumi ja leiavad, et välja pakutud rannapromenaad pole piisav lahendus.

Pro Kapital samas arvab, et aktivistid, kes võitlevad aktiivselt detailplaneeringu vastu ilmse sooviga säilitada praegune olukord, ei mõista, et neil puudub igasugune õigus pidada eraomandis maad piiramatult avalikus kasutuses olevaks. Maaomaniku sõnul on protestijad kõigile pakutud kompromissidele vastanud uute nõudmiste esitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles