Kirilenko asub skandaalides siplevas Venemaa korvpalliliidus korda majja lööma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko.
Andrei Kirilenko. Foto: SCANPIX

Probleemide küüsis olev Venemaa korvpalliliit teatas, et nende presidendina asub tööle hiljuti mängijakarjääri lõpetanud Andrei Kirilenko.

13 hooaega NBAs mänginud 34-aastane Kirilenko lõpetas mängijakarjääri tänavu juunis. Presidendivalimistel oli tema ainsaks vastaskandidaadiks Venemaa koondise peamänedžer Dmitri Domani, kes võttis aga kandidatuuri paar tundi enne valimisi maha. Kirilenko nimetati seega presidendiametisse üksmeelselt.

Venemaa korvpalliliit on praegu kriisis, sest juulis eemaldas FIBA nad ajutiselt kõikidelt oma egiidi alt toimuvatelt turniiridelt. Põhjuseks olid organisatsiooni sisetülid. Moskva kohus teatas 18. juunil, et Venemaa korvpalliliidul on 60 päeva aega, et korraldada üldkogu, mille ülesannete hulka peab kuuluma ka korvpalliliidu presidendi ning juhatuse valimine.

Lisaks palus hageja, kelleks oli Permi krai korvpalliliit, et Moskva kohus kuulutaks õigustühiseks kõik korvpalliliidu otsused, mis olid langetatud alates 2013. aasta 2. augustist. Ainukeseks erandiks oli Permi krai korvpalliliidu palvel presidendi Julia Anikejeva valimine, sest selle otsuse oli Permi kohus juba varem kehtetuks kuulutanud. 29. juulil teataski FIBA, et Venemaa koondised ei pääse enam rahvusvahelistele võistlustele. 9. augustil sanktsioonid aga siiski tühistati.

Tülid pole hästi mõjunud ka Venemaa korvpallikoondiste vormile, sest hiljuti kaotas nende rahvusmeeskond näiteks kontrollmängus 34 punktiga Serbiale. Venemaa naiskond on aga juba jäänud eemale järgmisel aastal toimuvatest olümpiamängudest.

Koos Kirilenkoga asuvad Venemaa korvpalliliidus tööle veel mitu endist tippmängijat nagu näiteks Viktor Hrjapa ning Svetlana Abrosimova ja Eesti päritolu Ilona Korstin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles